Ragmob

Geluidsfragment.

 

 
Zoek je de roots van Americana? Dan heb je hem nu gevonden!
De Haagse band Ragmob brengt de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven.
In 2008 werd Ragmob opgericht en de mannen van Ragmob vonden elkaar in hun liefde voor deze muziek uit de jaren ’30 en ’40, waar iedereen vrolijk van wordt, maar met een melancholieke ondertoon. Ragmob speelt voornamelijk repertoire van Bob Wills en Hank Williams, hun grote helden. Maar ook nummers van Johnny Cash komen voorbij.
Al jaren speelt Ragmob door het hele land op festivals, feesten, kroegen en in huiskamers. Een optreden van Ragmob is een feest met een lach en een traan.
Helemaal of semi-akoestisch brengt de band de zaal in ontroering met de nostalgie van muziek die voorheen alleen nog uit krakende radiootjes kwam. Veel aandacht krijgen de driestemmige vocalen. Dynamiek en instrumentenpartijen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt.

De muzikanten:
Remco Prins – zang en mandoline (bekend van Burma Shave en Trio Escobar) Arie Spaans – zang en contrabas (bekend van Suburbs en Naked) Bert Tielens – viool (bekend in heel België) Wilco Spaans – gitaar en achtergrondzang (bekend van Subway) Eli ’t Hart – piano (bekend van diverse missverkiezingen)