Menno… een combinatie van zang, saxofoon, piano en/of gitaar

Het aanbod
Een ceremonie? een receptie om een jubileum te vieren? Zakelijk of privé? Een open dag van je organisatie? Een intiem (tuin-)feest bij je thuis? Live-muziek geeft altijd net dat beetje extra sfeer om er een succes van te maken. Niet op de voorgrond, maar toch duidelijk aanwezig en met muziek die goed de sfeer aanvoelt. Menno zingt en begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Hij heeft een eigenzinnig repertoire van pop, rock, folk, blues en jazzy songs. Vraagt je evenement een nadrukkelijker muzikale begeleiding, dan kan Menno ook met een of meerdere muzikanten een stemmige, feestelijke (akoestische) band neerzetten.

De Man
Menno is een allround muzikant en mag zich daarbij gerust een wandelende pop-encyclopedie noemen. Het resultaat van een jarenlange “verslaving” aan allerhande vormen van pop, rock, soul, blues, funk en wat voor kruisbestuivingen er nog meer mogen zijn. Een “klassieke” orgelopleiding vanaf zijn 8e jaar legde de basis voor allengs uitwaaierende vaardigheden op andere instrumenten, zoals piano, saxofoon en gitaar. Ook bleek Menno over een uitstekende zangstem te beschikken. Bij solo-optredens vormen zang en piano de basis, maar schakelt Menno tussendoor zo over op gitaar en zang. Bij verschillende bands speelt Menno toetsen en saxofoon en zingt hij lead of harmonies.

De visie
Met de muzikale bagage van meer dan 35 jaar popmuziek is Menno in staat om een flink repertoire aan eigenwijze liedjes uit de mouw te schudden. Veel engelstalig, maar ook nederlandstalig repertoire passeert de revue. De leidende visie daarin: is Menno enthousiast over een song, dan komt dat enthousiasme ook over in de performance. En aangezien de smaak eigenwijs maar breed is, kan er van alles voorbij komen: van bekend tot obscuur. En, niet onbelangrijk: engels is ook echt engels, zonder flink accent, zoals je te dikwijls hoort! Voorbeelden? Persoonlijke favorieten zijn bijvoorbeeld: Joe Jackson, Nick Drake, Ryan Adams, Dave Matthews Band, Elvis Costello, Tom Waits, David Gray “Top 2000 favorieten”: denk aan David Bowie, Dire Straits, Bruce Springsteen, Prince, Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, Pink Floyd, U2, Jimi Hendrix, Eagles. Ook daarvan enerzijds verrassende nummers, maar net zo goed de publieksfavorieten als “Paradise by the dashboard light”, “Mr. Blue Sky”, “Hotel California”, “Stairway to Heaven” en “Sultans of Swing” Of, van recenter datum: Mumford & Sons, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, John Mayer, Racoon, maar je kunt ook net zo goed een nummer van Armin van Buuren verwachten dat is omgebouwd naar een singer/songwriter setting.