Memphis Maniacs

Als “Meesters van de Mash-Up” zijn de Maniacs inmiddels tot ver buiten onze grenzen beroemd en berucht. Knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid, onvervalste ambacht waarbij geen draaitafel aan te pas komt. Deze vijf begenadigde performers gieten hun manische mash-ups in één adembenemende show.

Memphis Maniacs is een solide garantie voor een massaal feestende festivalweide. In 2015 dendert de Maniacs locomotief het jaar in met een volledig nieuwe festivalshow waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, vermaak en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen.

Al tijdens Noorderslag 2011 zetten de Maniacs de zaal ondersteboven, die showcase luidt de landelijke doorbraak in. De daaropvolgende jaren overtuigt het collectief door talloze festivals aan gort te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Dauwpop, Indian Summer, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Valtifest). Na uitverkochte clubtours in 2011 en 2012 besluit de band dat het tijd is voor een grootse Mash-Up Invasion. In het najaar van 2013 vindt deze plaats in het Eindhovense Klokgebouw, waar duizenden mensen getuige zijn van het avondvullende spektakel met diverse special guests.

Als festival headliner gooiden ze hoge ogen, onder meer als afsluiter van de Zwarte Cross mainstage met meer dan 30.000 toeschouwers.

Begin 2015 dook de band met nieuw materiaal op zak opnieuw de uitverkochte clubs in en dit festivalseizoen rent Memphis Maniacs met een imponerende nieuwe festivalshow de bühnes op in binnen- en met name ook buitenland.