Bert Louissen

Bert Louissen (10-09-1964)

De liefde voor muziek kwam op jonge leeftijd. Radio luisteren was dan ook een van mijn favoriete bezigheden. Enkele jaren later ontdekte Bert dat pianospelen, improviseren en componeren zijn lust en leven waren en zijn.
Lessen aan muziekscholen leidden tot een studie aan het Zwols conservatorium die hij in 1990 afrondde. Daarna verliet Bert snel de klassieke hoek.

In de jaren ’80 en ’90 speelde Bert in diverse coverbands, waaronder St. Louis. In de jaren 90 deed hij ruime studio-ervaring op met het opnemen en produceren van radiojingles, -commercials, orkestbanden en CD’s voor regionale radiostations, artiesten en bands (o.a Diep Triest).
Spannend werd het toen hij in 1995 in de finale stond van Henny Huisman’s Soundmixshow. Bert eindigde als zevende met Stevie Wonder’s ‘for once in my life’. Er volgden tv-optredens waaronder een in 1996 uitgezonden Trosspecial rond Laura Figi vanuit Theater Carré in Amsterdam.

Sinds 1997 maakt Bert muziek als pianist/zanger op bedrijfsfeesten, afscheidsrecepties, beurzen, congressen, (sport)gala’s, in restaurants en diverse grote winkelbedrijven en in huiselijke kring, kortom overal.

Met zo’n 160 optredens per jaar, ruime ervaring als zelfstandig pianist/zanger en optredens verzorgen met bekende artiesten voelt Bert zich helemaal happy: muziek is en blijft zijn grote passie!