Beethoven

Goed is niet goed genoeg, het moet spraakmakend zijn, fantastisch, inspirerend en innovatief… en dat is het dus ook!

Beethoven, opgericht in 1998, is al jaren de topformatie van Nederland en daarbuiten. Een ongeëvenaarde totaalervaring van muziek en show, met een geweldige volledig witte podiumopstelling die je bij geen andere coverband zult vinden! Enorme LED Wall, LED trappen, catwalk, laser en andere special FX op het podium vormen het decor voor een fantastische muzikale en visuele beleving voor zowel band als publiek!

Video Mapping Uniek voor Beethoven is het gebruik van eigen films op de LED wall en het gebruik van video mapping. Een technologie waarbij de band in een 3D-landschap komt te staan en zo één wordt met de achtergrond. Objecten en personen op de LEDwall worden zo onderdeel van een zang- en dansroutine van internationale allure. Het is een zeer creatief en technisch proces, waar we vol overgave mee bezig zijn om zo echt een unieke eigen show neer te zetten die de muziek optimaal ondersteunt. Dit alles behoort tot de vaste showelementen van Beethoven, waardoor we ook in 2014 nog steeds trendsetter zijn in ons vakgebied!

Vijf leadzangers
Met onze repertoirekeuze willen we een zo groot mogelijk publiek aanspreken, waarbij het repertoire ter plekke wordt aangepast aan het publiek en de sfeer van het feest. Beethoven werkt niet met vaste setlists. De allernieuwste songs uit de charts worden afgewisseld met o.a. Rock, Nineties en Dance. Bekend zijn we om onze unieke Beethoven-medleys en de vette dance-party’s incl. laser en andere special FX! Bovendien beschikt Beethoven over vier geweldige leadzangers en een fantastische zangeres die elkaar op overtuigende wijze aanvullen. Zo blijft het hele optreden spannend, boeiend en afwisselend. Bij elke feesttent, discotheek en elk dorpsfeest en festival spelen we gegarandeerd het dak eraf en we rusten niet totdat we de energie die we met zijn zevenen de zaal inslingeren, dubbel terugkrijgen.

Marieke
Al jaren is zij het vaste gezicht van Beethoven als leadzangeres. Als de ultieme diva performt ze tussen ‘haar’ mannen op het podium. Het publiek hangt aan haar lippen of ze nu Rock zingt, Dance, of Pop. Niets is haar te gek en ze zingt alles met dezelfde overgave en enthousiasme.

Eddy
Deze rasentertainer betovert u met zijn black magic. Zijn diepe donkerbruine stem is ongeëvenaard. Naast één van de leadzangers is Eddy ook de percussionist van de band. Zijn opzwepende ritmes vormen de swingende basis van Beethoven. Het is een sensatie om Eddy te zien spelen!

Maurice
Ofwel Maus. Niet alleen leuk, spontaan en muzikaal, maar ook een echt multitalent. Een steengoede, swingende toetsenist, backingvocalist, rapper, dj en succesvol producer (o.a. Sharon Doorson). Bovendien een unieke persoonlijkheid die het vermogen heeft om mensen blij te maken, zowel de band als het publiek en dat kenmerkt het echte podiumbeest!

Rob komt uit een zeer muzikale familie en kreeg het drummen met de paplepel ingegoten. Dat merk je natuurlijk: Rob is één met zijn instrument. Afgestudeerd drummer aan de Popacademie, weet precies wat hij doet en stuurt de band met strakke hand. Een echte kapitein op het Beethoven-schip. Muzikaal, swingend en strak.

Steven
Met zijn vingervlugheid en lekkere groove op de basgitaar, stuurt Steven Beethoven naar haar swingende hoogtepunt. Beethoven zou Beethoven niet zijn zonder deze geweldige entertainer en presentator die met zijn humor en feilloze gevoel voor sfeer, elk optreden als een onvergetelijke ervaring in je herinnering plant. Onmisbaar voor band en publiek!

Deon
Deze rasechte Amsterdammer is de jongste van de band, maar muzikaal al door de wol geverfd. Hij won het programma Popstars, maakte deel uit van de groep RED en behaalde daarmee een nr 1 notering in de Nederlandse charts. Bij Beethoven heeft hij zijn plek gevonden en met zijn internationale performance, powerfull singing en geweldige dance-moves, heeft hij moeiteloos de weg gevonden naar het hart van zijn publiek. Deon has it all en does it all! Just watch en see!

Sjoerd
GuitarHero en chille dude met een fantastische sound, super techniek, beste gear, vette solo’s en funky slagjes. Hij voelt zich thuis op het podium en houdt van publiek! Van oorsprong is hij piloot, maar hij volgde zijn hart en is liever een hoogvlieger bij Beethoven. Amsterdam is zijn stad, de gitaar zijn instrument en Beethoven zijn band.